RADIONICE

RADIONICE

IMG_0850

Klesanje tipografije

Marko Hrastovac

DATUM

26. i 27. 3. 2022. / 10 : 00 - 18 : 00

MJESTO

Arhitektonski fakultet, Kačićeva 26, Zagreb

OPIS RADIONICE

Polaznici će kroz klesanje slovnog znaka u kamenu naučiti kako je to iscrtavati krivulje bez funkcije undo, koliko nježan alat su dlijeto i čekić, te kako iskaliti frustracije na kreativan način.

BIOGRAFIJA

Marko Hrastovec je dizajner pisama i art direktor, osnivač studija Hot Type, te nositelj kolegija Pismo i tipografija 1-4 na Studiju dizajna. U profesionalnoj karijeri oblikovao je pisma za Louvre, Nike, L’Oreal, za svoja pisma višestruko je nagrađen s 'TDC Certificate of Typographic Excellence’, suradnik je na prijevodima i uredništvu knjiga ‘Potez-teorija pisanja' i 'Osnove oblikovanja pisma’.

0G7A8168(1)(1)

Iz industrijskog ka
unikatnom dizajnu

Anton Vrlić

DATUM


26. 3. 2022. / 10 : 00 do 13 : 00 + 30. 3. 2022. / 17 : 00 do 19 : 00

MJESTO

Akademija likovnih umjetnosti, Ilica 86, Zagreb

OPIS RADIONICE

Cilj radionice je da osvijesti važnost recikliranja industrijskog stakla te da se iskusi estetska vrijednost preoblikovanja u unikatni dizajn. Polaznicima će se potaknuti doživljajni, vizualni aspekt te približiti obradu u primarnim tehnikama oblikovanja stakla.

BIOGRAFIJA

Anton Vrlić je umjetnik koji se niz godina izražava u mediju stakla. Od 2007. godine zaposlen je na APU Sveučilišta u Rijeci kao redoviti profesor, predaje kolegije Staklo i Slikarstvo. Od 2002. godine vanjski je suradnik ALU Sveučilišta u Zagrebu, gdje je nositelj kolegija "Tehnike i umjetnost stakla".

brigada damjan11 1-1

Kako prodati svoj rad
a ne sebe

Damjan Geber

DATUM

26. 3. 2022. / 10 : 00 do 14 : 00

MJESTO

DAZ, Trg bana Josipa Jelačića 3 / 1, Zagreb

OPIS RADIONICE

Radionica praktičnih alata za pokretanje uspješnog kreativnog biznisa. Kroz radionicu ćemo proći različite konkretne savjete kako uspjeti izgraditi vlastitu viziju u uspješan biznis u izazovnom poslovnom okruženju. Definirati ključne korake i česte greške s kojima se često susrećemo, zajedno definirati najbolji put do uspješnih metoda prodaje svojeg rada, uz zadržavanje vlastitog kreativnog integriteta.

BIOGRAFIJA

Damjan Geber je osnivač i kreativni direktor agencije Brigada* u Zagrebu. Diplomirao arhitekturu na Sveučilištu u Zagrebu, a užu specijalizaciju na području dizajna interijera i psihologije interakcija s prostorom stekao je kroz edukaciju u Japanu, Nizozemskoj i Engleskoj.

rgb5

Uvod u generativni dizajn

Mihael Miklošić

DATUM

31. 3. 2022. / 17 : 00 do 20 : 00

MJESTO

DAZ, Trg bana Josipa Jelačića 3 / 1, Zagreb

OPIS RADIONICE

Generativni dizajn je naziv za proces u kojem sam dizajner ne radi direktno na finalnom proizvodu, već na sustavu koji će dovesti do finalnog proizvoda. Cilj radionice je Kroz praktičan rad u alatu NodeBox, polaznike upoznati sa osnovama generativnog dizajna.

BIOGRAFIJA

Mihael Miklošić završio je studij Medijskog Dizajna na Sveučilištu Sjever, te je diplomirao na Studiju Dizajna smjer Vizualnih komunikacija. Radi kao dizajner digitalnih proizvoda u studiju Bien. Tijekom studija počinje se baviti generativnim dizajnom, a 2020. godine pokreće projekt Generative graphics.

IMG_2883

Radionica stickera
i grafite

Mane Mei

DATUM

1. 4. 2022. / 16 : 00 do 19 : 00

MJESTO

AKC Medika, Pierottijeva Ulica 11, Zagreb

OPIS RADIONICE

Prvi dio radionice osmišljen je kao upoznavanje s manualnim tehnikama izrade stickera. Dok je drugi dio posvećen izradi grafita i upoznavanju s grafitima kao vrstom subkulture te s njenom poviješću, stilovima i načinima izrade.

BIOGRAFIJA

Mario Miličić, rođen u Slavonskom Brodu, završio je prediplomski Studij grafičke tehnologije u Zagrebu te je član HDLU-a. Od 1998. godine je sudionik hrvatske graffiti i street art scene, a od 2014. na ulici djeluje kao Mane Mei, pod tim imenom imao je četiri samostalne i nekoliko grupnih izložbi.

Srce DA festival

Reci to vunom

Ivona Martinčić

DATUM

29. 3. 2022. / 17 : 00 do 20 : 00

MJESTO

DAZ, Trg bana Josipa Jelačića 3 / 1, Zagreb

OPIS RADIONICE

Yarn bombing se već dugo koristi za slanje političke ili emotivne poruke u formi neinvazivne ulične umjetnosti. Instalacije se najčešće vežu ili lijepe na vidljive javne površine. Na radionici ćemo jednostavnom tehnikom vezenja vune po zaštitnoj mreži izraditi vlastiti vizualni komentar na neko aktualno stanje.

BIOGRAFIJA

Ivona Martinčić je dizajnerica interijera a pod umjetničkim nazivom Voona bavi se izradom tapiserija i uličnih instalacija od vune. Sudjelovala je na Zagreb Design Week-u sa modernom interpretacijom tapiserije i u projektu Okolo gdje je svojim instalacijama intervenirala po gradskim fasadama i pukotinama.

_SEMINAR_

SEMINAR

Jere Kuzmanić &
Ivana Stančić

DATUM

9. i 10.4. 2022. / 09 : 00 do 15 : 00

MJESTO

Arhitektonski fakultet, Kačićeva 26, Zagreb

OPIS RADIONICE

Iza ovog suhoparnog naziva radonice krije se dvodnevni kolektivni trud suzbijanja predrasuda o urbanizmu kao autoritarnoj i distanciranoj disciplini. Stoga, pridružite se na najzabavnijem vikendu na kojem ćete koristeći najsitniju stvar trajno mijenjati grad i vlastitu percepciju sebe u njemu.

BIOGRAFIJA

Jere Kuzmanić (Split, 1990) je asistent je na katedri za urbanizam pri Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i doktorant na Universitat Politècnica de Catalunya, BarcelonaTech (UPC) na katedri za urbanizam i prostorno planiranje. Trenutno je angažiran kao vanjski predavač na MISMe - pri kojegiju grad i društveni metabolizam.

Ivana je starteški dizajn partner u Dark Matter Labs, laboratoriju koji se bavi tranzicijom društva kao odgovorom na tehnološku revoluciju i klimatske promjene. Osnivač je start-up platforme Healthysytems, fokusirane na premoscivanje sistemskog dizajna i urbanizma.

Naslov

Nemanja Jehlićka

DATUM

30. 3. 2022. / 18 : 30 - 19 : 30

MJESTO

Zoom

OPIS PREDAVANJA

//

BIOGRAFIJA

//

Naslov

Natalia Qadreh

DATUM

30. 3. 2022. / 19 : 45 - 20 : 45

MJESTO

Zoom

OPIS PREDAVANJA

//

BIOGRAFIJA

//

EMAIL

dafestival.info@gmail.com
dafestival.apply@gmail.com

INSTAGRAM

FACEBOOK