ZABAVNI PROGRAM

ZABAVNI PROGRAM

web

DA! x DAZ

Otvorenje

DATUM

26. 3. 2022. / 20 : 00

MJESTO

DAZ, Trg bana Josipa Jelačića 3 / 1, Zagreb

IMAGE_10

Narativi prostora u filmu
“Crvog vala”

Nina Bačun

DATUM


27. 3. 2022. / 20 : 00

MJESTO

DAZ, Trg bana Josipa Jelačića 3 / 1, Zagreb

OPIS PANELA

Razgovor i predavanje se bavi studijom slučaja filma Čovek nije tica koji je označio početak Jugoslavenskog 'Crnog vala’, u režiji Dušana Makavejeva. A u središtu čitanja narativa prostoru u filmu ključan je suodnos između: 1. prostora; arhitektura i krajolik, 2. ljudskog tijela, i 3. narativa.

BIOGRAFIJA

Nakon Studija dizajna u Zagrebu, magistrirala je Experience Design na KONSTFACK-u u Stockholmu. Istražuje suodnose arhitekture, izgrađenog okoliša i pokretne slike na doktorskom studiju Arhitektura i urbanizam u Zagrebu. Nastoji doprinijeti produkcijI i diskursu dizajna na holistički način.

_1370421(1)

FRKA X DA

DATUM

28. 3. 2022. / 20 : 00

MJESTO

DAZ, Trg bana Josipa Jelačića 3 / 1, Zagreb

OPIS

U suradnji sa studentima Akademije dramske umjetnosti, prikazivat ćemo pobjedničke filmove jedanaeste Filmske revije Kazališne akademije.
"Laci bježi u Mađarsku" - red. David Gašo - 9'55''
"U šumi" - red. Sara Grgurić - 17'
"Imaš još nade za pobjedu" - red. Marko Bičanić - 14'45''
"Tražilo" - red. Matej Matijević - 13'
"Krhko" - red. Tomislav Šoban - 22'38''

FRKA

Filmska revija Kazališne akademije bijenalni je festival za čiju je produkciju zaslužna Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu i studenti 2. godine preddiplomskog studija Produkcije. FRKA predstavlja sjajnu priliku za prezentaciju audiovizualnih radova studenata i studentica Akademije svekolikoj javnosti te je to projekt na kojem su sudjelovali studenti filmskih, kazališnih i plesnih odsjeka. Festival su također potpomogli mnogi drugi članovi akademske zajednice, kao i niz sponzora i partnera.

IMG_0285

Kružok u gostima

Udruga Krožuk

DATUM

29. 3. 2022. / 20 : 00

MJESTO

DAZ, Trg bana Josipa Jelačića 3 / 1, Zagreb

OPIS PANELA

Glazba, kao i mnogi pojmovi koje obrađujemo, je lepršav pojam koji se može sagledati iz neograničene količine različitih perspektiva. Mi se nadamo ponuditi samo par te da nakon sve te govorancije bude i kvalitetna slušaona potonje.

BIOGRAFIJA

Udruga Kružok osnovana je na ljeto 2021 godine s ciljem pružanja prostora za raspravu i razmjenu mišljenja. Skoro svaki mjesec organiziramo jedan događaj na kojemu uzmemo jednu temu ili tematiku koju obrađujemo u obliku govora ili tribina, što funkcionira kao katalizator rasprave kod publike.

web2

DA! x DAZ

Studentska srijeda

DATUM

30. 3. 2022. / 20 : 00

MJESTO

DAZ, Trg bana Josipa Jelačića 3 / 1, Zagreb

casopisanje-cover

Časopisanje s Tristotrojkom

Tristotrojka

DATUM

31. 3. 2022. / 20 : 00

MJESTO

DAZ, Trg bana Josipa Jelačića 3 / 1, Zagreb

OPIS RADIONICE

Zineovi su nekomercijalne, neovisno izdane knjižice, pamfleti, letci ili samizdati, često reproducirani na kopirki ili drugim uradi-sam metodama. Služe kao safe space za izražavanje autora i dijeljenje radova, misli i ideja sa širom ili užom publikom.

DA! festival je mjeto na kojem možeš, s dizajnerima i kolegama, stvoriti vlastiti mali zine – od ideje, preko dizajna, pa do tiska. Podršku će ti pružiti ekipa iz Tristotrojke, a sve skupa će završiti druženjem, razgovorom i muzikicom.

Tristotrojka je regionalni studentski časopis za arhitekturu, dizajn i umjetnost koji se uskoro vraća u vaše ruke, a uvijek traži zainteresirane za suradnju, uređivanje, pisanje, dizajn i stvaranje super stvari.

NE kviz_najava

NE Kviz

DATUM

1. 4. 2022. / 20 : 00

MJESTO

DAZ, Trg bana Josipa Jelačića 3 / 1, Zagreb

OPIS KVIZA

Uz DA festival prirodno dolazi i NE kviz. Prirodno? Neprirodno?
Marko Marulić je otac hrvatske renesanse. Ne. Ili?
Marko Marulić je jednom rekao: "Nije žvaka za seljaka." Ne. Ili?
Žvake su postojale u renesansi. Ne. Ili?
Znaš da ništa od ovog nije točno?
Ne znaš da je sve od ovoga točno?
Koliko vas zapravo lažemo?
Dođi na kviz i saznaj, tj. nemoj. Ne. Ili?
(Ne) vidimo se na NE kvizu.

ZA WEB

DA! X ADU

INT. / EXT.

DATUM

2. 4. 2022. / 20 : 00

MJESTO

Arhitektonski fakultet, Kačićeva 26, Zagreb

OPIS PROJEKTA

INT. / EXT. stream zamišljen je kao kolaborativni projekt studentica i studenata Arhitektonskog fakulteta i Akademije dramske umjetnosti čiji je prvotni cilj bio osvještavanje mogućnosti suradnje studenata oba fakulteta i njihovih različitih odsjeka. Sastancima u radioničkom formatu postepeno se razvijala ideja i tema projekta s naglaskom na istraživanje prostora virtualnog i realnog koji se promatraju kroz prizmu arhitekture i izvedbe koja je prigodno smještena u predvorje Arhitektonskog fakulteta. Produkt takvih sastanaka jest suvremena izvedba koja počiva na načelima kolektivne kreacije i horizontalne hijerarhije u samome kreativnom procesu. Zajedničkim promišljanjem prostora izvedbe i izvedbenih mehanizama studenti različitih usmjerenja u samo djelo upisuju svoje kodove i viđenje problematike sveobuhvatne i nezaustavljive virtualizacije realnosti.

web3

DA!

Dodjela nagrada

DATUM

3. 4. 2022. / 20 : 00

MJESTO

x DAZ

EMAIL

dafestival.info@gmail.com
dafestival.apply@gmail.com

INSTAGRAM

FACEBOOK